Geschiedenis van Facebook
12 september 2021 

Geschiedenis van Facebook

Facebook is een website dat alleen al in Nederland dagelijks miljoenen keren wordt gebruikt. Terwijl de Facebook website wereldwijd honderden miljoenen keren per dag wordt gebruikt. Facebook valt onder de social media categorie met hun website. De kans is groot dat ook jij op dit moment een Facebook account hebt. Of dat je een Facebook account hebt gehad. Er zijn namelijk wereldwijd al miljarden Facebook accounts.

Het ontstaansverhaal van Facebook wordt vaak herhaald en is een indrukwekkend voorbeeld van een klein bedrijf dat uitgegroeid naar een miljarden bedrijf. Ondanks een flinke dosis ophef richting Facebook in de afgelopen jaren. Blijft Facebook één van de meest bezochte websites ter wereld. En blijft Facebook als bedrijf groeien. Benieuwd naar de hele geschiedenis van Facebook? Lees dan hieronder snel verder.

Wat is Facebook?

Ben jij niet helemaal bekend met wat Facebook nou precies is? Dit is waar het op neerkomt. Facebook is als bedrijf een (social media) website waarop contacten met mensen gelegd kunnen worden. Dit kun je doen met je eigen Facebook account. Zo'n Facebook account kun je gratis aanmaken via de website van Facebook. Waarna je, onder andere, met de mensen binnen je eigen Facebook account van alles kunt delen.

Op Facebook word je, over het algemeen, bevriend met mensen die je kent. En bekijk je wat die mensen delen binnen hun eigen Facebook account. Je kunt binnen Facebook foto’s, verhalen, video’s, websites(bijvoorbeeld deze pagina) en nog veel meer delen. Dit kun je zelf ook doen binnen je eigen Facebook account. Daarnaast is er nog veel meer mogelijk, zoals evenementen plannen en online spelletjes spelen. Een bericht van een ander Facebook account geef je een (online) duim of geef je een opmerking.

Benieuwd naar wat andere mensen uitspoken op Facebook? Kijk dan eens naar onze favoriete volg app: mSpy. Hiermee kun je iemands Facebook activiteiten volgen.

Hoe is Facebook ontstaan?

Het gezicht van Facebook is de Amerikaan Mark Zuckerberg. Deze man richtte de website op samen met een aantal studiegenoten van het Harvard College. In het begin nog onder de naam The Facebook. Later kreeg het de naam Facebook en werd het ook een bedrijf. De website van Facebook begon als een website waarbij alleen studenten van het Harvard College een Facebook account aan konden maken. Pas later konden ook studenten van bijvoorbeeld Amerikaanse universiteiten er een Facebook account aanmaken.

Sinds het jaar 2006 kon wereldwijd iedereen een eigen Facebook account aanmaken. De website kwam daarna dan ook beschikbaar in verschillende talen. In het jaar 2008 stond ook de Nederlandse taal erop. Het was dan ook aan het einde van het jaar 2008 dat er wereldwijd maar liefst 600 duizend nieuwe Facebook accounts per dag bijkwamen. Het was toen dan ook geen wonder dat grote bedrijven als Yahoo, Microsoft en Google interesse toonden in Facebook voor een overname. Zo deed Yahoo zelfs een aanbod van 1 miljard dollar om Facebook over te nemen. Dat aanbod werd afgeslagen door Facebook.

In het jaar 2010 had zeven procent van de wereldbevolking een Facebook account. Terwijl in het jaar 2017 de teller stond op meer dan twee miljard aangemaakte Facebook accounts wereldwijd. Toch bestaat er niet alleen maar enthousiasme over Facebook. Het bedrijf staat bekend om zijn slimme algoritmes die een ster zijn in het verzamelen van allerlei gegevens. Hierdoor klinken er al jaren veel ongeruste stemmen over de privacy van de Facebook gebruikers. Ook bestaan er zorgen om andere zaken binnen Facebook zelf. Tot nu toe is Facebook overeind gebleven ondanks de kritiek en verschillende rechtszaken tegen het bedrijf. Facebook blijft dan als website ook razend populair.

Hoe lang bestaat Facebook?

Facebook is in het jaar 2004 ontstaan. In eerste instantie dus wel onder de noemer The Facebook. Inmiddels als het bekende Facebook zitten we alweer, op het moment van schrijven, in het jaar 2021. Waardoor Facebook alweer 17 jaar bestaat. En in al die jaren is Facebook voor veel mensen, maar ook voor bedrijven, uitgegroeid tot iets dat dagelijks wel even gebruikt wordt. Er zijn dan ook genoeg mensen die Facebook verslaafd zijn.

Er zijn ook andere volg apps die je naast mSpy kunt gebruiken om iemand via Facebook te volgen. ClevGuard, FlexiSPY en uMobix zijn ook het overwegen waard.

Hoeveel gebruikers heeft Facebook?

Inmiddels is Facebook een van de grootste bedrijven ter wereld met in de landen waar het actief is onwijs veel invloed. En tevens één van de meeste bezochte websites ter wereld. Facebook heeft wereldwijd bijna 3 miljard maandelijkse gebruikers. Terwijl Facebook alleen al in Nederland meer dan 10 miljoen maandelijkse gebruikers heeft.

Over de schrijver
Welkom op mijn website. Ik ben Robert, de eigenaar, en ik ben dagelijks hier te vinden. Ik schrijf op deze website natuurlijk over de verschillende volg apps die er tegenwoordig zijn. Met daarbij waardevolle tips, reviews en technieken. Bekijk het blog op de website en vind daar verschillende gerelateerde blogs.
Reactie plaatsen