Geschiedenis van Facebook
12 mei 2020 

Geschiedenis van Facebook

Facebook is een website dat dagelijks wereldwijd door honderden miljoenen mensen wordt gebruikt. De kans is groot dat ook jij een Facebook account hebt. Of dat je een Facebook account heb gehad. Dat geldt namelijk voor miljarden mensen over de gehele wereld. Het ontstaansverhaal van Facebook wordt vaak herhaald en is een indrukwekkend voorbeeld van een klein bedrijf dat eindigt als een miljarden bedrijf. Ondanks een flinke dosis ophef richting Facebook in de afgelopen jaren. Blijft Facebook één van de meest bezochte websites ter wereld met vele dagelijks gebruikers. Benieuwd naar de geschiedenis van Facebook? Lees dan hieronder snel verder.

Wat is Facebook?

Ben jij niet helemaal bekend met wat Facebook nou precies is? Dit is waar het op neerkomt. Facebook is een (social media) website waarop contacten met andere mensen gelegd kunnen worden. Waarna je, onder andere met die contacten, binnen je eigen Facebook account van alles kan delen. Op Facebook word je, over het algemeen, bevriend met mensen die je kent. En bekijk je wat die mensen delen binnen hun eigen Facebook account. Je kunt bijvoorbeeld binnen Facebook foto’s, verhalen, video’s, websites en nog veel meer delen. Dit kun je zelf ook doen binnen je eigen Facebook account. Daarnaast is er nog veel meer mogelijk, zoals evenementen plannen en zelfs (samen) online spelletjes spelen. Een bericht van een ander geef je een duim omhoog/omlaag of voorzie je van een opmerking.

Hoe is Facebook ontstaan?

Het gezicht van Facebook is de Amerikaan Mark Zuckerberg. Deze man richtte de website op samen met een aantal studiegenoten van het Harvard College. In het begin nog onder de naam The Facebook. Later kreeg het de naam Facebook. De website van Facebook begon allemaal als een website waarbij alleen studenten van het Harvard College een account aan konden maken. Pas enige tijd later konden ook studenten van bijvoorbeeld Amerikaanse universiteiten er een account aanmaken. Sinds het jaar 2006 kon wereldwijd iedereen een eigen Facebook account aanmaken. De website kwam daarna dan ook beschikbaar in verschillende talen. In het jaar 2008 stond ook de Nederlandse taal erop. Het was dan ook aan het einde van het jaar 2008 dat er maar liefst zo’n 600 duizend nieuwe Facebook accounts per dag bijkwamen. Het was toen dan ook geen wonder dat grote bedrijven als Yahoo, Microsoft en Google interesse toonden in Facebook. Zo deed Yahoo zelfs een aanbod van één miljard dollar om Facebook over te nemen. Dat aanbod werd afgeslagen en Facebook bleef op eigen benen door groeien. In het jaar 2010 was zeven procent van de wereldbevolking lid van Facebook. Terwijl in het jaar 2017 de teller stond op meer dan twee miljard aangemaakte Facebook accounts. Toch bestaat er niet alleen maar enthousiasme over Facebook. Het bedrijf staat bekend om zijn slimme algoritmes die een ster zijn in het verzamelen van allerlei gegevens van hun gebruikers. Hierdoor klinken er veel ongeruste stemmen over de privacy van die gebruikers. Ook bestaan er zorgen om andere zaken binnen Facebook. Tot nu toe is Facebook overeind gebleven ondanks de kritiek en verschillende rechtszaken tegen het bedrijf. Facebook blijft dan als website ook razend populair. [cta_btn color="success" size="lg" link="http://track.mspy.click/aff_c?offer_id=2&aff_id=10715&url_id=157" ]Direct een account aanmaken bij mSpy[/cta_btn]

Hoe lang bestaat Facebook?

Facebook is in het jaar 2004 ontstaan. In eerste instantie dus wel onder de noemer The Facebook. Inmiddels als het bekende Facebook zitten we alweer, op het moment van schrijven, in het jaar 2020. Waardoor Facebook alweer zestien jaar bestaat. En in die zestien jaar is Facebook voor veel mensen, maar ook bijvoorbeeld voor bedrijven, uitgegroeid tot iets dat dagelijks wel even bekeken wordt.

Hoeveel gebruikers heeft Facebook?

Inmiddels is Facebook een van de grootste bedrijven ter wereld. En tevens één van de meeste bezochte websites ter wereld. De website heeft inmiddels meer dan 2,6 miljard Facebook accounts. In Nederland heeft Facebook meer dan tien miljoen Nederlanders die een Facebook account hebben.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Your fancy title here

A smaller title

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!

A smaller title

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!

mSpy

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!

A smaller title

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!
arrow_drop_up arrow_drop_down