Geschiedenis van Snapchat

Snapchat is de populaire, en tevens opvallende, app met het knalgele logo. Met in het logo een soort van spookje verwerkt. Snapchat is een app die al jarenlang op de smartphone van veel mensen staat. Vooral bij de jongere generatie is Snapchat erg populair. Snapchat heeft dan ook wereldwijd dagelijks meer dan 100 miljoen gebruikers die zogenaamde snaps naar elkaar sturen en op elkaar reageren. De waarde van Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat, is flink gestegen door de jaren heen. Maar een overname door een ander groot bedrijf is er echter nog niet van gekomen. Hoe is deze populaire app ontstaan? Op deze pagina lees je de geschiedenis van Snapchat.Wat is Snapchat?

Eerst een introductie. Hoewel Snapchat wereldwijd dagelijks meer dan 100 miljoen gebruikers heeft. Zijn er ook genoeg mensen niet bekend met de app. Snapchat is vooral populair onder jongeren. Binnen Snapchat stuur je snaps naar andere mensen. Dat zijn foto’s of video's die je kunt bewerken. Deze snaps stuur je naar je vrienden/vriendinnen binnen Snapchat. Of je plaatst je snaps binnen je story, die iedereen kan zien. Het idee van Snapchat is dat de meeste foto’s en video’s maar één keer of zelfs maar een paar seconden kunnen worden bekeken. In een flits is wat je gedeeld hebt weer weg. Erg geliefd binnen Snapchat zijn daarnaast de filters. Waarmee je er mooi of grappig uit kunt zien.


Hoe is Snapchat ontstaan?

Snapchat is ontstaan door de Amerikanen Evan Spiegel en Bobby Murphy. Waar Snapchat eerst als Picaboo door het leven ging. Kreeg het een paar maanden later de naam zoals we het inmiddels allemaal kennen. In eerste instantie was de app alleen beschikbaar voor de iPhone smartphones. Wat al zorgden voor veel nieuwe gebruikers in de app. Na de beschikbaarheid voor ook de Android smartphones kreeg Snapchat nogmaals veel aandacht en nieuwe app gebruikers. Volgens de oprichters is het idee dat je binnen Snapchat minder perfect hoeft te zijn en je minder zorgen hoeft te maken dat alles van jou voor altijd online blijft staan. Wand dat is bij Snapchat dus niet het geval.


In het jaar 2013 lanceerde Snapchat een aparte versie van de app speciaal voor kinderen onder de dertien jaar. Waarmee wel snaps gemaakt konden worden, maar die konden niet verstuurd worden. Daarnaast werden steeds meer functies toegevoegd aan de standaardversie van de app. Zoals stempels gebaseerd op je locatie, een kaart met de locatie van je Snapchat vrienden en een functie waarop ook content van bedrijven te ontdekken is. Een van de grootste veranderingen die de app heeft doorgemaakt is dat sommige snaps vaker dan eens te zien zijn of langer dan maar een paar seconden.


[cta_btn color="success" size="lg" link="http://track.mspy.click/aff_c?offer_id=2&aff_id=10715&url_id=157" ]Direct een account aanmaken bij mSpy[/cta_btn]


Hoe lang bestaat Snapchat?

De Snapchat app is ontstaan in het jaar 2011. Inmiddels zitten we alweer in het jaar 2021. Wat betekent dat Snapchat alweer tien jaar bestaat. In dat korte tijdbestek is Snapchat uitgegroeid tot een bekende app. Hieronder lees je hoeveel gebruikers Snapchat heeft na negen jaar groeien.


Hoeveel gebruikers heeft Snapchat?

In het jaar 2012 werden er dagelijks al 20 miljoen foto’s en video’s, de snaps dus, verstuurd via Snapchat. Het aantal gebruikers van Snapchat en de hoeveelheid verzonden snaps is daarna snel blijven stijgen de afgelopen jaren. Begin van het jaar 2015 werden er dagelijks 2 miljard snaps verstuurd. Terwijl aan het einde van datzelfde jaar het dagelijkse aantal al op 6 miljard snaps stond.


In het jaar 2017 bereikte de app meer dan 160 miljoen dagelijkse gebruikers wereldwijd. In het jaar 2020 zijn dit er alweer bijna 230 miljoen over de gehele wereld. Snapchat heeft tevens enkele zeer bekende mensen onder hun gebruikers. In Nederland heeft Snapchat zo’n 3 miljoen gebruikers.

Over de schrijver
Welkom op mijn website. Ik ben Robert, de eigenaar, en ik ben dagelijks hier te vinden. Ik schrijf op deze website natuurlijk over de verschillende volg apps die er tegenwoordig zijn. Met daarbij waardevolle tips, reviews en technieken. Bekijk het blog op de website en vind daar verschillende gerelateerde blogs.
Reactie plaatsen