Het is de nummer één chat app van Nederland: WhatsApp. Te gebruiken op een smartphone, op de tablet en tegenwoordig ook gewoon op je computer. Bijna negen op de tien Nederlanders gebruikt WhatsApp inmiddels om te communiceren. Wereldwijd ligt dat aantal iets lager, maar is de chat app ook populair. En daarmee is WhatsAppen, zoals vele het gebruiken van WhatsApp ook wel noemen, grotendeels het nieuwe sms’en geworden.
WhatsApp is dan ook voor veel mensen super praktisch om snel dingen te regelen. En daarnaast is WhatsApp harstikke leuk om mee te chatten en/of foto’s te delen en/of video’s te delen. Maar hoe is WhatsApp eigenlijk ontstaan? Hier lees je alles over de geschiedenis van WhatsApp. Dat met hun chat app in een paar jaar tijd onwijs groot is geworden.
Wat is WhatsApp?
Heel simpel gezegd is WhatsApp een app dat je kunt gebruiken om te chatten. Zoals hierboven al vermeldt kan dat via een smartphone, een tablet en een computer. Je WhatsApp account is verbonden aan je telefoonnummer en daardoor makkelijk aan te maken. WhatsApp kan gezien worden als een gratis alternatief voor sms’en.
Je hebt binnen de app van WhatsApp verschillende chats met individuele mensen. Maar je kan daarnaast ook chatten binnen een WhatsApp groep waar meerdere mensen in zitten. Binnen zo’n chat kun je onder andere teksten, foto’s, video’s, spraakberichten en linkjes(zoals deze pagina) delen. Zelfs bellen en videobellen is mogelijk via WhatsApp. De app biedt dan ook een overzichtelijke manier van communiceren in het huidige tijdperk.
Benieuwd naar wat andere mensen uitspoken op WhatsApp? Kijk dan eens naar onze favoriete volg app: mSpy. Hiermee kun je iemands WhatsApp activiteiten volgen.
Hoe is WhatsApp ontstaan?
WhatsApp is als bedrijf ontstaan door de, in Amerika wonende, Oekraïner Jan Koum. En later in samenwerking met nog enkele oprichters van de chat app. WhatsApp begon als een app waar je alleen statusupdates en korte berichten in kon delen. Toen later ook chatten binnen de app mogelijk werd steeg het aantal gebruikers van WhatsApp heel snel. Langzaam werden er meer van de eerder bovengenoemde functies toegevoegd. Wat de populariteit van de chat app alleen maar deed groeien.
In het jaar 2013 had het wereldwijd al 200 miljoen maandelijks actieve WhatsApp gebruikers. Ondanks concurrentie van andere chat apps bleef WhatsApp als een gek groeien. Zoals het vaak gaat met Amerikaanse bedrijven die snel groeien. Raakten andere bedrijven geïnteresseerd in WhatsApp. Wat uiteindelijk heeft gezorgd voor een overname. Aan het begin van het jaar 2014 werd WhatsApp razendsnel overgenomen door Facebook. Er werd maar liefst meer dan 19 miljard dollar neergelegd voor WhatsApp.
Sindsdien is WhatsApp een onderdeel binnen het Facebook bedrijf. WhatsApp is echter gewoon door blijven groeien. Tevens zijn veel mensen voor steeds meer doeleinden gebruik gaan maken van WhatsApp. Zo is bijvoorbeeld buurtpreventie via WhatsApp een bekend fenomeen in Nederland en België. Daarbij wordt door buren in een WhatsApp groep gecommuniceerd over verdachte activiteiten binnen hun buurt. Het logo van WhatsApp is daarbij zelfs op borden binnen een buurt te zien. Het is duidelijk dat WhatsApp overal is. Maar kritiek is er ook. WhatsApp zou namelijk volgens mensen niet genoeg rekening houden met de privacy van hun vele WhatsApp gebruikers.
Hoe lang bestaat WhatsApp?
WhatsApp is in het jaar 2009 ontstaan. In de jaren daarna is WhatsApp uitgegroeid tot de bekendste wereldwijde chat app die er is. Inmiddels zitten we in het jaar 2021 en bestaat WhatsApp alweer 12 jaar. En heeft WhatsApp bij veel mensen een belangrijke rol binnen het (online) communiceren verworven. WhatsApp is niet meer weg te denken als chat app.
Er zijn ook andere volg apps die je naast mSpy kunt gebruiken om iemand via WhatsApp te volgen. ClevGuard, FlexiSPY en uMobix zijn ook het overwegen waard.
Hoeveel gebruikers heeft WhatsApp?
WhatsApp heeft meer dan 2 miljard gebruikers van over de hele wereld. Die samen elke dag meer dan 10 miljard berichten versturen binnen de app. In Nederland zit het aantal WhatsApp gebruikers inmiddels al boven de 12 miljoen gebruikers. WhatsApp is dan ook een vervelende concurrent voor Telecom aanbieders geworden. Aangezien er in de afgelopen jaren een forse daling is geweest in het sms verkeer van hun klanten. Waar juist Telecom aanbieders veel geld aan het sms'en wisten te verdienden.