Iemand volgen

Er bestaan situaties waarin je iemand graag zou willen kunnen volgen. Situaties waarin je zou willen weten waar iemand is. Of situaties waar je zou willen weten waar iemand ongeveer naartoe gaat. Je hebt misschien wel met je partner afgesproken dat jullie elkaars locaties bijhouden omdat zoeits gewoon praktisch is. Of je vind het als ouder misschien wel fijn om te weten waar je kind uithangt zodat je zijn of haar veiligheid in de gaten kunt houden. Een andere reden om iemand te volgen is omdat je vermoedt dat die persoon iets verbergt. Wanneer erover praten met die persoon niets op lijkt te leveren kun je gaan overwegen iemand te gaan volgen. Maar hoe doe je nou zoiets? Heeft iemand volgen te maken met geavanceerde technologien en moeilijke procedures? En moet de te volgen persoon het altijd weten als je hem of haar volgt? Het antwoord op allebei de vragen is nee. Volgen gaat tegenwoordig namelijk erg makkelijk dankzij de telefoons die er zie er zijn. Op zulke telefoons kun je een app gebruiken of gebruik maken van de GPS verbidning op de telefoon. Iedereen kan inprincipe instellen om een ander te volgen, met of zonder toestemming, als je bij iemands telefoon kan. Hieronder lees je alles over de opties die er zijn. En hoe die verschillende opties precies werken. Maar ook de andere kant van het volgen van iemand, namelijk de nadelen en lastige kwesties die er zijn.

Hoe kan ik iemand volgen?

Bij iemand volgen zie je al snel de klassieke filmscènes voor je. Waarin iemand letterlijk op afstand wordt gevolgd, bijvoorbeeld in een auto. De volger duikt steeds weg om niet betrapt te worden. Vroeger kon je natuurlijk niet zomaar bijhouden waar iemand zich bevond. De enige optie was naar iemands locatie vragen via de telefoon en hopen dat alles in orde was. Als contact maken niet lukten. Kon je het aan andere mensen vragen die mogelijk bij de desbetreffende persoon waren. Dat gaat tegenwoordig allemaal een stuk gemakkelijker, dankzij de komst van apps en GPS verbinden voor allerdaags gebruik. Moderne apparaten hebben namelijk bijna allemaal een GPS verbinding. Waarbij via een satelliet de locatie van een apparaat wordt bijgehouden. Een telefoon bijvoorbeeld, zendt signalen naar een satelliet in de ruimte en deze berekent de locatie van de telefoon en daarmee van de persoon, als deze zijn telefoon bij zich heeft. Via speciale apps en instellingen, kun je op je eigen telefoon of computer die van een ander volgen. Zo zie je in een paar klikken precies waar iemand zich bevindt.

Iemand volgen via de telefoon

Aangezien in deze tijden de meeste mensen vrijwel allemaal een telefoon hebben. En die telefoon ook bijna altijd bij zich hebben. Is een telefoon een uitstekend apparaat om te gebruiken als je iemand wilt volgen. Je kunt via je eigen telefoon of een ander apparaat iemands locatie gemakkelijk bijhouden, als je dat zo hebt ingesteld. Dit kan echter natuurlijk niet zomaar. Je moet eerst toegang hebben tot de telefoon van de ander en het instellen. Gelukkig maar, anders kun je altijd door iedereen gevolgd worden. Het volgen kan op verschillende manieren. Als je wilt beginnen met iemand echt steeds te volgen. Is het handig om hier een speciale app voor te downloaden. De markt hiervoor wordt steeds groter, met allerlei gratis en betaalde apps. Als dat een stap te ver is, zijn er ook andere manieren. Op social media kun je er via de posts die iemand plaatst of die door vrienden van de persoon worden geplaatst achter komen waar deze persoon is. Nog handiger is dat veel berichten een locatie stempel hebben en er dus bijstaat waar de foto is genomen. Dit is een subtiele manier om bijvoorbeeld te kijken waar je puber is vanavond.

Iemand volgen via een app

Er bestaan verschillende apps die je kunt gebruiken om iemand te gaan volgen. Met per app ook verschillende functies. Zo bestaan er apps voor het hele gezin, waarop ook gechat kan worden. Dit zijn vaak apps waarbij met het hele gezin gezammelijk wordt besloten om zo’n app te gaan gebruiken. Echter zijn er ook apps die na het installeren niet zichtbaar op de telefoon zijn. Dit zijn apps waar je dus iemand ongemerkt mee kunt volgen. Zo’n app heeft mSpy bijvoorbeeld beschikbaar. Dit zijn een soort van spionage apps die steeds meer gebruikt worden. [cta_btn color="success" size="lg" link="http://track.mspy.click/aff_c?offer_id=2&aff_id=10715&url_id=157" ]Direct een account aanmaken bij mSpy[/cta_btn] . of bijvoorbeeld boodschappenlijstjes kunnen worden gedeeld. Of apps waarmee naast locatie ook telefoongebruik in de gaten kan worden gehouden. Verder bestaan er apps die maar tijdelijk de locatie delen. Dit is handig voor bijvoorbeeld tijdens het reizen. Andere apps zijn na installeren niet zichtbaar op het startscherm van de telefoon en kunnen dus stiekem geïnstalleerd worden. In feite zijn dit spionage apps. Ze zijn wel te ontdekken via instellingen.

Iemand volgen via een GPS verbinding

De apps die je gebruikt maken altijd gebruik van GPS. Dit zit standaard op de telefoon en kan aan- of uitgezet worden. Niet alle apps hebben het nodig dat je locatiefunctie aanstaat. Een van de bekendste apps die gebruik maken van GPS is Google Maps. Bijna iedereen gebruikt deze app om de weg te vinden of bestemmingen op te zoeken. Ook via deze app kun je iemand volgen, met toestemming. Meestal volg je elkaar, dit is wel zo eerlijk. Naast Google Maps bestaan er andere apps die soms als standaard op je telefoon zitten, zoals Find my Friends. GPS wordt steeds nauwkeuriger. Vroeger week het flinke afstanden af, nu al steeds minder. Het blijft ook steeds beter werken, ondanks weersomstandigheden, tunnels en andere zaken die het moeilijker maken voor de satelliet. GPS kan niet op de meter precies vertellen waar iemand is in huis bijvoorbeeld, maar wel dát iemand in huis is. Ook handig voor als je iemand volgt en die zijn of haar telefoon kwijt is. Je kunt in ieder geval achterhalen of deze in huis ligt of ergens anders is verloren.

Partner volgen

Het volgen van je partner is dus zo simpel als het downloaden van een app. Binnen een paar handelingen heb je de locatie van je partner altijd binnen handbereik. Toch is het ergens ook niet zo simpel. Iemand continue volgen is een serieuze zaak, waar je goed over na moeten denken. Je kunt met elkaar bespreken om volgen aan te zetten, bijvoorbeeld omdat dit praktisch is. Zo kun je met iemands locatie inschatten hoelang het nog duurt voordat hij thuis is. Of je kunt controleren of iemand veilig en op tijd is aangekomen op bestemming. Andere soorten redenen om iemand te volgen bestaan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld omdat je je partner niet helemaal vertrouwt en graag wilt weten waar hij of zij is. Dit is iets wat je kunt afspreken, zodat je partner je gerust kan stellen. Het is ook iets wat je achter zijn of haar rug om kunt doen, door het stiekem in te stellen op de telefoon. Als je dit overweegt is het erg belangrijk om stil te staan bij wat dit betekent. Stel jezelf de belangrijke vragen. Hoe waardevol en belangrijk is privacy in jullie relatie? Hoe zou je partner reageren als hij of zij erachter kwam? Heb je goede redenen om de ander niet zomaar te kunnen vertrouwen? Hoe zou je het zelf vinden als je partner dit bij jou deed? Nu iemand volgen niet meer betekent dat je hem of haar achterna hoeft te lopen op straat of een detective hoeft in te huren, is het misschien een stuk verleidelijker. Onzekerheden kunnen je makkelijk over de streep trekken. Denk altijd goed na voor je besluit en probeer eerst te praten.

Kind volgen

Als ouder maak je je soms zorgen om je kind. Ze zijn nog jong en kwetsbaar en soms zou je ze het liefst de hele tijd dicht bij je houden. Toch begrijp je als ouder ook wel dat kinderen de wereld willen verkennen en je ze niet permanent thuis kunt houden. Er zijn veel ouders die zich zorgen maken om het welzijn van hun kind. Je zit er bijvoorbeeld mee dat je kind soms overal en nergens naar toe gaat tijdens het buitenspelen. Of omdat hij of zij omgaat met leeftijdgenoten die mogelijk een slechte invloed zijn en hem of haar meenemen naar gevaarlijke plekken. Over dit soort dingen praten met je kind is uiterst belangrijk. Afspraken maken over waar ze wel en niet heen mogen en tot hoe laat is erg belangrijk. Toch is het niet altijd makkelijk, zeker niet met puberende kinderen. Hoeveel je ook vertrouwen en eerlijkheid probeert te stimuleren, veel jongeren gaan door een fase waarin ze niet goed luisteren. In zo’n geval kun je overwegen om af te spreken dat je je kind volgt via zijn of haar telefoon. Je installeert dan samen de app en spreekt af dat de GPS aanblijft. Volg je kind alleen als je je echt grote zorgen maakt en hier ook reden voor hebt. Privacy is heel belangrijk en laten zien dat je je kind vertrouwt ook. Kinderen moeten leren zelf verantwoordelijk te zijn en de juiste keuzes te maken. Alleen als de situatie écht uit de hand loopt is volgen een goed middel. Onthoud wel dat kinderen vaak meer weten van technologie dan hun ouders en deze te slim af kunnen zijn. Je hebt niet alles in de hand. Als je zoon of dochter erachter komt dat je hem of haar stiekem volgt, kan dit juist leiden tot meer opstandig gedrag.

Over de schrijver
Welkom op mijn website. Ik ben Robert, de eigenaar, en ik ben dagelijks hier te vinden. Ik schrijf op deze website natuurlijk over de verschillende volg apps die er tegenwoordig zijn. Met daarbij waardevolle tips, reviews en technieken. Bekijk het blog op de website en vind daar verschillende gerelateerde blogs.
Reactie plaatsen