smartphone hacken

Telefoon hacken

Nu telefoons, smartphones, verbonden zijn met het internet via 3G, 4G en WiFi, is het mogelijk om een telefoon te hacken. Met name Android telefoons worden wel eens gehacked. Maar makkelijk is dat niet en legaal is het al helemaal niet. Misschien wil je toegang tot iemands telefoon hacken en vraag je, je af hoe dat mogelijk is.

telefoon hacken

Telefoon hacken? Het kan maar niet zomaar

Er zijn vandaag de dag meerdere manieren om een telefoon te hacken, ook op afstand kan je een telefoon hacken. Met name via bluetooth is het relatief makkelijk om een smartphone te hacken. Als iemand bluetooth heeft aanstaan op zijn of haar telefoon, kan je via bluetooth iets verzenden. Je moet dan trouwens wel redelijk dicht in de buurt zijn, anders werkt bluetooth niet. De ontvanger, degene die je wilt hacken, moet dan toestemming geven om contact te leggen met bluetooth.

Hackers gebruiken hiervoor vaak berichten zoals ‘Noodbericht, spoed nu openen’. Mensen geven toestemming, waarna er middels bluetooth een script geinstalleerd kan worden en een smartphone kan worden overgenomen. De meeste mensen hebben bluetooth echter niet aanstaan. En, maar weinig mensen zullen zomaar toestemming geven. Daarnaast moet je erg dicht in de buurt zijn van degene die je wilt hacken. Als laatste, het is behoorlijk strafbaar om op deze manier ongeoorloofd toegang te verkrijgen tot iemands smartphone. Een telefoon hacken met bluetooth is meestal niet aan te raden en maar zelden succesvol.

Via WiFi zijn er ook manieren. En via MMS en Whatsapp ook. Er zijn talloze manieren om een smartphone te hacken. Maar om ongezien toegang te krijgen en succesvol te zijn, moet je behoorlijk wat kennis hebben. Je moet weten hoe het besturingssysteem van een smartphone in elkaar steekt, hoe een gebruikt netwerk protocol werkt en op welke manier deze beveiligd is. Je moet een script hebben dat werkt en niet wordt opgemerkt. Er komt zoveel bij kijken dat je pas na een studie van vele jaren in staat bent om ongemerkt een smartphone te hacken.

Zo krijg je echt toegang tot een smartphone of tablet

Als je toegang wilt hebben tot een smartphone, is daar meestal een goede reden voor. Je vertrouwt iemand niet. Of je wilt weten waar iemand, bijvoorbeeld je kind, is omdat je je soms zorgen maakt. Misschien wil je zelfs meekijken naar het gebruik van Whatsapp, Instagram, Facebook, email en SMS. Dat kan en het hoeft niet illegaal te zijn. Er zijn namelijk programma’s, app’s, die je kan installeren op een smartphone of tablet. Dat is binnen enkele seconden gebeurd. Na het installeren heb je volledige toegang tot een telefoon.

Je hoeft dus geen hacker te zijn of een hacker in te huren. Het is niet nodig om ingewikkelde dingen te doen, zoals Facebook hacken. Je installeert een app, op een Apple of Android smartphone of tablet. Die app is voor de gebruiker van de smartphone of tablet niet zichtbaar maar jij hebt volledige toegang tot de smartphone of tablet. Je kan van alles zien en doen. Wat iemand op Whatsapp, Instagram, Snapchat en Facebook doet. Wat voor mail, SMS en MMS iemand aan wie verstuurd. Waar iemand is, dit is makkelijk te zien via GPS. Ook kan je foto’s en video’s nemen met de camera’s. De luidspreker kan worden gebruikt om geluid op te nemen. Je hebt dus eigenlijk ogen en oren waar iemand maar gaat of staat.