Nederlanders hacken elkaars telefoon steeds meer
14 februari 2020 
in Nieuws

Nederlanders hacken elkaars telefoon steeds meer

Groot nieuws op de verschillende nieuws websites, waaronder op de website van RTL Nieuws. Steeds meer Nederlanders maken namelijk gebruik van de zogenaamde spy apps die er online te vinden zijn. Ook wel stalkerware genoemd. Zo'n spy app installeren mensen dan op de telefoon van iemand anders en zo kunnen ze op die manier de desbetreffende telefoon hacken. Inmiddels is er uit onderzoek gebleken dat er al duizenden Nederlanders hiervan gebruik maken. Voornamelijk geliefden en (ex)geliefden willen nog wel eens een spy app gebruiken om dan de ander via zijn of haar telefoon in de gaten te houden.

Steeds meer meldingen

Waar het twee jaar geleden nog ging om enkele honderden meldingen van spy apps in Nederland. Ging het vorig jaar al om duizenden meldingen door Nederlanders. De kans is echter groot dat het aantal echter nog veel groter is. Veel mensen weten niet dat hun telefoon gehackt is door bijvoorbeeld hun geliefden of (ex)geliefden. Waardoor die groep mensen er ook geen melding van maken.

Stalkerware

Voornamelijk onder geliefden en (ex)geliefden zijn de spy apps erg populair. De spy apps hebben daardoor dan ook de toepasselijke naam stalkerware meegekregen. Een geliefden, of (ex)geliefden, plaatst de spy app op de telefoon waar hij of zij mee gaat, of mee ging, en dan is de telefoon gehackt. Een telefoon op afstand hacken is zo ook makkelijk mogelijk. Een geliefden kan bij de ander zonder problemen telefoon apps, als die aanwezig zijn op de telefoon uiteraard, als Facebook, Instagram, Snapchat en WhatsApp meelezen. Maar ook emails op de telefoon checken, sms’jes doorlezen en foto’s/video’s die aanwezig zijn op de telefoon bekijken behoren tot de vele opties die worden aangeboden. Tot zelfs het volgen, via de telefoon, van de desbetreffende persoon is mogelijk.

Met een handleiding installeren

Een spy app, of dus stalkerware, is mSpy. Een wereldwijd bedrijf dat hun product aanbiedt voor een maandelijks bedrag. Met mSpy kun je eerdergenoemde voorbeelden ook uitvoeren. En zoals RTL Nieuws ook al benoemd. Het installeren van zulke spy apps is met de bijgeleverde handleiding zo gedaan. Iets wat ook bij mSpy het geval is. Je kunt het bijvoorbeeld zonder problemen installeren op een iPhone telefoon of een Android telefoon. In je mSpy account kun je daarna alles volgen.

Over de schrijver
Welkom op mijn website. Ik ben Robert, de eigenaar, en ik ben dagelijks hier te vinden. Ik schrijf op deze website natuurlijk over de verschillende volg apps die er tegenwoordig zijn. Met daarbij waardevolle tips, reviews en technieken. Bekijk het blog op de website en vind daar verschillende gerelateerde blogs.
Reactie plaatsen