Telefoons Amerikaanse beroemdheden gehackt door simswapping
21 februari 2021 
in Nieuws

Telefoons Amerikaanse beroemdheden gehackt door simswapping

>Enkele maanden geleden hadden we al het bericht over de Amerikaanse acteur Johnny Depp. Die het idee had dat de Britse roddelbladen zijn telefoon hadden gehackt om aan privé informatie te komen. Nu komt de website van NU.nl met het nieuws dat onlangs verschillende andere Amerikaanse beroemdheden zijn getroffen door een nog veel serieuzere telefoon hack. Bij een internationaal politieonderzoek van Europol tussen verschillende landen zijn daarvoor maar liefst acht personen uit Groot-Brittannië gearresteerd. Terwijl er in een eerder stadium al twee personen uit België en Malta gearresteerd waren door Europol.

Simswapping techniek gebruikt

Wie de verschillende Amerikaanse beroemdheden zijn geweest is niet bekend gemaakt door Europol. Dat de Amerikaanse beroemdheden hun telefoon gehackt zagen worden doormiddel van simswapping is echter wel bekend gemaakt door Europol. Dit betekent niet dat er bijvoorbeeld een software als mSpy op de telefoon van de Amerikaanse beroemdheden is geplaatst. Maar door simswapping weet iemand het voor elkaar te krijgen om de gebruiker van een telefoonnummer een handeling te laten doen. Namelijk zijn of haar telefoonnummer aan een andere simkaart te laten verbinden. En dat is dan uiteraard een simkaart die toebehoord aan de, in dit geval, gearresteerden personen. Waardoor die ongemerkt de controle kregen over de telefoon waar de simkaart in zat. Dit kregen ze simpel voor elkaar door zich voor te doen als een medewerker van een telecom bedrijf.

Voor 100 miljoen dollar aan cryptocurrency

Door de simswapping konden de gearresteerden personen de telefoon hacken van iemand anders. In dit geval van verschillende Amerikaanse beroemdheden. Op die manier kregen ze toegang tot onder andere persoonlijke gegevens, contactgegevens en andere gegevens op de telefoon. Daardoor wisten ze ook bij de verschillende financiën van de Amerikaanse beroemdheden te komen. Waardoor ze in totaal voor ruim 100 miljoen dollar aan cryptocurrency wisten te verzamelen en te bemachtigen.

Over de schrijver
Welkom op mijn website. Ik ben Robert, de eigenaar, en ik ben dagelijks hier te vinden. Ik schrijf op deze website natuurlijk over de verschillende volg apps die er tegenwoordig zijn. Met daarbij waardevolle tips, reviews en technieken. Bekijk het blog op de website en vind daar verschillende gerelateerde blogs.
Reactie plaatsen