Geschiedenis van Instagram

Instagram, ook wel Insta genoemd door veel mensen, is een zeer populaire app die vol staat met foto’s en video’s van mensen over de gehele wereld. De app begon ooit zelfstandig en stond toen bekend om de speciale vierkante foto’s. Het plaatsen van video’s binnen Instagram was toen zelfs nog niet eens mogelijk. Ben jij één van de meer dan 100 miljoen mensen binnen Instagram die dagelijks door alle foto’s scrolt en video’s een like geeft? Of je nu bekend bent met de app of juist niet. Instagram heeft een interessante geschiedenis. Hieronder lees je over wat Instagram is en hoe het als bedrijf is ontstaan.Wat is Instagram?

Om te beginnen. Instagram is een app dat bij veel mensen op hun smartphone staat. Binnen de app heb je een eigen account waar je foto’s en video’s kunt delen. Je kunt daarnaast ook foto’s en video’s van vrienden bekijken, een like geven of erop reageren is ook mogelijk. Net zoals het bekijken van foto’s en video’s van andere (bekende) mensen is mogelijk als die hun account open hebben staan daarvoor. Er bestaan allerlei verschillende soorten accounts binnen Instagram. En je kunt met je eigen account andere accounts volgen waarin je geïnteresseerd bent. Accounts over reizen en natuur zijn er te vinden. Of accounts met mode, sport of beauty als onderwerp ga je ook zeker vinden binnen de app.


Hoe is Instagram ontstaan?

Instagram is ontstaan door Mike Krieger en Kevin Systrom. Twee Amerikaanse heren die nog steeds meer dan betrokken zijn binnen het bedrijf. Instagram werd in eerste instantie alleen gelanceerd voor gebruikers met een iPhone smartphone. Later konden ook gebruikers met een Android smartphone gebruik gaan maken van de app. Beiden introducties zorgen voor een flinke stijging in het aantal gebruikers van Instagram. Kenmerkend voor de begintijd van de app was dat alle foto’s en video’s precies vierkant moesten zijn binnen Instagram. Inmiddels is deze restrictie verdwenen en zijn er in een redelijk tempo allerlei nieuwe functies toegevoegd aan de app. Zoals het chatten binnen Instagram, dat mogelijk is. En het delen van een verhaal, dat één dag te zien is, binnen Instagram.


In het jaar 2012 kwam Instagram in handen van Facebook. Niet iedereen was daar blij mee. Omdat het Facebook bedrijf veel ophef veroorzaakt als het gaat om de privacy van de gebruikers. Echter ondervindt Instagram daar in hun populariteit weinig problemen mee. In het jaar 2015 werd een grote mijlpaal bereikt door Instagram. Meer dan 40 miljard foto’s stonden er inmiddels binnen de app. Daarnaast staat er ook nog een hele lading aan video’s in hun database. In het jaar 2018 introduceerde Instagram een grote update. Namelijk een nieuwe videoservice met de naam Instagram TV(IGTV). Steeds meer langere video’s worden er daardoor geüpload door de gebruikers binnen de app. Waardoor gebruikers ook steeds langer gebruik maken van de app en alles wat daarbij hoort.


[cta_btn color="success" size="lg" link="http://track.mspy.click/aff_c?offer_id=2&aff_id=10715&url_id=157" ]Direct een account aanmaken bij mSpy[/cta_btn]


Hoe lang bestaat Instagram?

De app van Instagram is opgericht in het jaar 2010. We zitten inmiddels in het jaar 2020 en zodoende bestaat Instagram alweer tien jaar. Voor de medewerkers van Instagram die vanaf het begin bij de app betrokken waren. Zal het allemaal een redelijke achtbaan zijn geweest in die afgelopen tien jaar.


Hoeveel gebruikers heeft Instagram?

Instagram heeft meer dan één miljard maandelijkse gebruikers wereldwijd. Ook heel veel beroemdheden zijn zeer enthousiaste gebruikers van de app. En verdienen met een hun account er vaak nog een hoop geld mee ook. Zo heeft voetballer Cristiano Ronaldo meer dan 220 miljoen volgers. En gaat zangeres Ariana Grande richting de 200 miljoen volgers. In Nederland heeft Instagram inmiddels meer dan 5 miljoen gebruikers. En dat aantal blijft flink door stijgen de laatste maanden.

Over de schrijver
Welkom op mijn website. Ik ben Robert, de eigenaar, en ik ben dagelijks hier te vinden. Ik schrijf op deze website natuurlijk over de verschillende volg apps die er tegenwoordig zijn. Met daarbij waardevolle tips, reviews en technieken. Bekijk het blog op de website en vind daar verschillende gerelateerde blogs.
Reactie plaatsen